Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

La parròquia (1856 –actualitat)

El rector i els preveres de l’església parroquial, que fins aleshores era l’església de Sant Pol, passen a residir a les dependències del monestir.

A finals del segle XIX el monestir conserva bona part del mobiliari litúrgic, però el pas del temps ha deixat la seva empremta en l’edifici que pateix humitats. La denúncia d’aquest fet, publicada a la premsa, és el detonant de la reconstrucció del monestir que dirigirà Josep Puig i Cadafalch a partir de 1912.

Els avalots de la Guerra Civil provoquen greus estralls en el monestir. Un cop acabada la contesa, una comissió de ciutadans encapçalats per Jaume Espona emprèn la restauració definitiva del monestir que correrà a càrrec de l’arquitecte barceloní Raimon Duran i Reynals.

La inauguració oficial del monestir, un cop restaurat, se celebra el mes de setembre de 1955 i, d’ençà aquest moment, el monestir continua acollint a tots aquells que volen viure i gaudir del seu ric patrimoni espiritual i artístic.


Notícies

INGENT RESTAURACIÓ DE 40 VOLUMS DEL S.XV

Un total de quaranta llibres de l’Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses sofreixen un greu procés de desintegració. Cal actuar amb urgència per evitar la pèrdua definitiva de la seva informació.   Quina és la situació dels…

Més notícies del monestir

CONCERT SOLIDARI: DIUMENGE 14 DESEMBRE

LLOC: MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DIA: DIUMENGE 14 DE DESEMBRE HORA: A LES 17H INTÈRPRET: ORQUESTRA ADAGIO TOTS ELS BENEFICIS ANIRAN A CÀRITAS PARROQUIAL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Més notícies de la parròquia