Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

Festa del Santissim Misteri

 

Com cada segon diumenge de setembre, Sant Joan de les Abadesses s’engalana per celebrar la festa que commemora el Santissim Misteri. És l’únic dia de l’any que l’Eucaristia es posa al cap del Crist del Davallament romànic.

La Missa fou presidida pel Prior de Poblet, el pare Lluc Torcal; el poble fou acompanyat per l’Alcalde i les autoritats i pels pabordes que, juntament amb les ofrenes, ballaren uns passos del ball de pabordes. L’escolania serví durant tota la celebració.

Acabada la Missa, el pare Lluc col·locà la Sagrada Forma al front del Crist del Santissim Misteri, on remangué per a la pregària fins a la vetlla del vespre.

Les sardanes i el ball de pabordes festejaren el dia pels carrers. A la tarda, després del ball de pabordes, el Monestir rebé la visita de la Vice-presidenta del Govern de la Generalitat, Sra. Joana Ortega, que havia presidit la Plaça.

L’endemà dilluns es celebrà solemnement la festa de Santa Maria la Blancai el dimarts es feu memòria del beat Miró i dels fidels difunts de la parròquia traspassats durant el darrer any.