Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

Presentació del projecte de dinamització de la visita

Un projecte, pioner a Catalunya en molts aspectes, que vol ajudar a tots el públics a gaudir de la vida del Monestir.

El projecte posa a disposició del visitant diferents eines per entrar en la rica vida del Monestir segons el tipus i interès de cada visitant: l’audiovisual (12’), la guia interactiva en format tablet, pel qui connecti amb els nous llenguatges; un fullet i la Guia del Museu i del Monestir, per qui prefereix suport paper; dossiers didàctics per a escolars i grups de joves, dossiers per a professors i guies de grup;  i, per a qui desitgi aprofundir més, el llibre coral sobre el El Monestir de Sant Joan de les Abadesses, editat a tot color. El material s’ofereix a l’entrada del Museu del Monestir i part es pot descarregar a  la nova porta del monestir, el web www.monestirsantjoanabadesses.cat.

El treball pretén un discurs rigorós, coherent i integral que té com a base un exhaustiu i sistemàtic treball de documentació històrica i que s’empelta en la cura del Monestir que, a nivell local, s’ha tingut durant molts anys.

El projecte ha estat presentat per la directora del mateix, Dra. Marta Crispí, i la codirectora, Míriam Montraveta, amb la presència de l’Alcalde la la Vila, del President del Consorci Ripolles, el Rector de la Parròquia i President de la Junta del Monestir, autoritats i un nombrós públic interessat. És el fruit de pràcticament dos anys de treball on han intervingut, en els seus diferents moments, més de trenta professionals.