Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

OPERACIÓ “RESCATEM EL NADAL”: IDEES JOVES!

Taller de corones d’Advent, Activitats solidaries (Recapta d’aliments, Concert de Nadal, llàntia solidària de Mans Unides), missa familiar, i altres idees pràctiques per a “rescatar” el Nadal. Per tota la família! Entra en aquesta notícia i les trobaràs!

 ALGUNES IDEES

IDEA 1 – TALLER DE CORONES D’ADVENT: DISSABTE 30 nov A LES 18H

LLOC: locals parroquials, on es fa la catequesi. MATERIAL: aquells que els sigui possible aniria bé que portessin boixos. Per a tots els infants que ho desitgin. Demanem l’ajud dels pares i mares!

A la missa de VUIT del vespre les beneirem de manera solemne i ens les emportarem a casa, per col·locar-les en un lloc ben visible durant

IDEA 2 – EXERCICI DEL COR: LA PREGÀRIA

A)    PROPOSEM UN BREU MOMENT DE PREGÀRIA DIÀRIA

Cerqueu el moment: al sortir amb el cotxe, a l’hora de dinar o sopar plegats, abans d’anar a dormir o en llevar-nos… No us faci vergonya: la majoria de gent prega, tot i que no ho diu! I no només demaneu: també cal agraïr, lloar, adorar Déu.

B)    UNA PREGÀRIA SETMANAL AMB TOTS ELS CRISTIANS:LA MISSA

Les misses familiars seran els dies: dissabte 30 de novembre, diumenge dia 8 de desembre, dissabte dia 14 i dissabte dia 21. Però cada diumenge Jesús us espera a la missa!

C)    FER EL PESSEBRE

Prepareu ja des d’ara el pesebre. Els petits de la casa poden ser una figura: un pastor, per exemple. I avançar cada dia una mica cap al portal. Caldrà explicar qui és cada personatge, les seves virtuts. Us servirà tenir a mà una bíblia per infants.

Podeu pregar davant el pessebre, especialment els dies propers al Nadal.

IDEA 3 – OBRE LES MANS AL RITME DEL COR: VIU LA CARITAT

Recapta d’aliments: a les capses que trobaràs als establiments de Sant Joan.

– Llàntia solidària: Les trobareu al Mercat de Nadal del proper dia30, i durant el temps d’Advent, al Monestir i a Can Garriga. L’import recollit anirà a Mans Unides.

Concert solidari. Es celebrarà el dia 29 de desembre 2013 a les cinc de la tarda al Monestir. Si no hi pots ser-hi o vols fer un regal a algú, pots comprar una entrada de la fila 0. Allò recollit anirà sobretot a Càritas Filipines.

I sobretot: cal la caritat viscuda a casa i amb els més propers!

I SOBRETOT, 4: CELEBRACIÓ

Imprescindible celebrar: Missa del Gall o, el dia 25, missa de Nadal i l’activitat breu dels nens de la catequesi al Claustre del Monestir.