Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

L’Eucaristia (Missa o Comunió)

És el sagrament en què Jesucrist dóna el seu cos i la seva sang –o sigui, ell mateix- per nosaltres. La primera vegada que es rep el cos de Jesús és la Primera Comunió.

Horari de misses:

Dissabte a les 8 del vespre, diumenge a 2/4 de dotze del migdia. Laborables, a 2/4 de 8 del vespre.

La missa és el cor de l’Església. Allí ens trobem amb Déu: ens acull, ens parla amb les Sagrades Escriptures, ens alimenta amb el seu Cos i la seva Sang i rebem els fruits de la seva vida, mort i resurrecció, i ens envia a viure amb fe la vida de cada dia.

La missa és viscuda en el marc del diumenge: un dia de descans per a tenir cura de la relació amb Déu, amb els altres (família, malalts,…) i també per a cuidar millor la pròpia vida espiritual.

Intencions de missa: per pregar per un difunt vostre a la Missa, passeu pel despatx o bé mossen@santjoanabadesses.cat

Per a preparar-se per a la Primera Comunió:

  1. Infants: procés catequètic de formació de dos anys de durada. Normalment comença als 7 anys (2n. de primària).El procés d’iniciació en la vida cristiana continua tres anys més, i al final es rep el sagrament de la Confirmació (6è de primària).
  2. Joves i adults: procés personalitzat.

Qüestions freqüents:

La missa és sempre igual!?

És cert que sempre és un encontre amb Déu. Si bé les persones de la família sempre són les mateixes, la seva presència sempre és diferent. Semblantment amb Déu: cada setmana ens ofereix allò que ens cal i nosaltres li presentem i agraïm allò que hem viscut. Així les coses senzilles de cada dia prenen un sentit nou.
La missa és el millor aliment del nostre cor i tota la nostra vida, personal, familiar, laboral se n’enriqueix. Durant l’any litúrgic celebrem els diferents moments de la vida de Jesús.

És obligatori, per un cristià, anar a missa cada diumenge?

Més que obligatori, és necessari. És obligatori menjar cada dia? Cal veure la missa com un encontre amb Déu, on ell ens omple dels seus dons i ens fa participar de la seva vida.
Els primers cristians deien “sine dominica, non possimus”: sense el diumenge, no podem [viure la fe, viure la vida].

Puc combregar sempre si ja he fet la primera Comunió?

A més d’haver rebut la primera comunió, per a rebre el Cos de Jesús (la Comunió) cal estar amb plena comunió amb ell. Per això hem d’examinar-nos per veure si, per deixadesa o per acte lliure, hem trencat l’amistat amb Jesús. És el que es diu “estar en gràcia de Déu”. Si hem deixat, lliurement, d’anar a missa o bé ens adonem que hem trencat greument alguna de les indicacions que Déu ens dóna en els anomenat manaments, cal rebre el sagrament del perdó abans de combregar. Aquest sagrament anomenat també confessió és un sagrament molt bonic que ens fa viure l’alegria del perdó i ens reconcilia amb nosaltres, amb els altres i amb Déu.
Tanmateix, encara que no pugui combregar, puc participar de la missa i obtenir-ne molt de fruit.


Notícies

INGENT RESTAURACIÓ DE 40 VOLUMS DEL S.XV

Un total de quaranta llibres de l’Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses sofreixen un greu procés de desintegració. Cal actuar amb urgència per evitar la pèrdua definitiva de la seva informació.   Quina és la situació dels…

Més notícies del monestir

CONCERT SOLIDARI: DIUMENGE 14 DESEMBRE

LLOC: MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DIA: DIUMENGE 14 DE DESEMBRE HORA: A LES 17H INTÈRPRET: ORQUESTRA ADAGIO TOTS ELS BENEFICIS ANIRAN A CÀRITAS PARROQUIAL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Més notícies de la parròquia