Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

La Confirmació

És el sagrament que completa el Baptisme i amb el qual es reben els dons de l’Esperit Sant per tal de viure i testimoniar l’amor de Déu en les paraules i en els fets.

Els passos a seguir són:

  1. Itinerari A (preadolescents). La parròquia ofereix una formació continuada que es comença als 8 anys i clou als 12 amb el sagrament de la Confirmació.
  2. Itinerari B: A qualsevol edat de la vida, seguint l’itinerari proposat pel Bisbat de Vic, s’ofereixen cinc sessions personalitzades de preparació.

Qüestions freqüents:

Estic batejat, però no confirmat. Cal confirmar-me?

La confirmació culmina el bateig i ens dóna la força per viure la fe amb valentia en mig del nostre món. Podríem dir que estar batejat i no confirmat és una situació anòmala dins l’Església: falta culminar la iniciació cristiana.
És molt convenient, doncs, rebre el sagrament de la Confirmació.

Com rebre la Confirmació si “ja m’ha passat l’edat”? Cal que vagi a la catequesi com els adolescents?

El Bisbat de Vic ha pensat per aquests casos un itinerari especial adaptable a cada cas. A la parròquia s’ofereix un programa totalment amotllable a la situació personal.

Per què Confirmar-se?

En primer lloc perquè és un regal de Déu molt necessari per a viure la fe d’una manera plena.
Alhora, és un moment per a redescobrir la bellesa de la fe, una oportunitat per a reemprendre una proximitat amb Déu i desenvolupar la vida de pregària, potser un xic rovellada.


Notícies

INGENT RESTAURACIÓ DE 40 VOLUMS DEL S.XV

Un total de quaranta llibres de l’Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses sofreixen un greu procés de desintegració. Cal actuar amb urgència per evitar la pèrdua definitiva de la seva informació.   Quina és la situació dels…

Més notícies del monestir

CONCERT SOLIDARI: DIUMENGE 14 DESEMBRE

LLOC: MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DIA: DIUMENGE 14 DE DESEMBRE HORA: A LES 17H INTÈRPRET: ORQUESTRA ADAGIO TOTS ELS BENEFICIS ANIRAN A CÀRITAS PARROQUIAL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Més notícies de la parròquia