Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

Pelegrinatges i Any de la fe

El monestir, amb el Santíssim Misteri, Santa Maria la Blanca i el lloc central de l’Eucaristia, és un lloc de pelegrinatge i de romiatge per a milers de persones. Amb motiu de l’Any de la Fe, convidem a fer un pelegrinatge especialment pensat per a parròquies o grups: un dia de convivència i esbarjo, pregària i cultura.

Parròquies o grups. Us proposem:

  • Veure l’audiovisual sobre la història del Monestir: Emma, la primera abadessa, us acompanyarà a resseguir els dotze segles de vida del monestir (durada: 12’).
  • Visita al Monestir i al Museu. Podeu utilitzar guies virtuals, el material didàctic o bé un guia presencial.
  • Pregària Eucarística (opcional). Des del miracle del Santíssim Misteri el Monestir és un lloc de devoció a l’Eucaristia. El marc excepcional del Davallament i el Monestir creen un ambient propici per a pregar davant Jesús ressuscitat present en l’Eucaristia.
  • Celebració de la Missa. Diumenges a 2/4 de 12. Altres dies, a concertar. Si es demana, pot presidir la missa el mossèn de la parròquia o del grup, o bé ser acollits per la comunitat parroquial.

Us podem ajudar a adaptar el vostre pelegrinatge segons la tipologia de grup: catequesi d’infants, famílies, adults, joves…

Si ho demaneu, podeu tenir a la vostra disposició espais de trobada i diàleg.

El pelegrinatge es pot completar amb activitats a la natura (Ruta del Ferro o altres) o amb la visita de monestirs veïns, com Ripoll o Camprodon.

Materials complementaris: a més de la present web, per als infants i joves, teniu material pedagògic adient.


Notícies

INGENT RESTAURACIÓ DE 40 VOLUMS DEL S.XV

Un total de quaranta llibres de l’Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses sofreixen un greu procés de desintegració. Cal actuar amb urgència per evitar la pèrdua definitiva de la seva informació.   Quina és la situació dels…

Més notícies del monestir

CONCERT SOLIDARI: DIUMENGE 14 DESEMBRE

LLOC: MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DIA: DIUMENGE 14 DE DESEMBRE HORA: A LES 17H INTÈRPRET: ORQUESTRA ADAGIO TOTS ELS BENEFICIS ANIRAN A CÀRITAS PARROQUIAL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Més notícies de la parròquia