Monestir de Sant Joan de Les Abadesses

Grups i entitats parroquials

Consell de Pastoral

És el consell que assessora el rector en la cura pastoral de la parròquia. Col·labora a fixar les prioritats i a programar, animar i revisar l’activitat parroquial aplicant el pla de pastoral diocesà.

Consell d’economia

És d’obligada constitució i el rector ha de comptar amb el seu consell en l’administració i conservació dels béns de la parròquia, bo i subratllant la dimensió pastoral que tenen. Vetllarà per informar sobre la gestió econòmica parroquial.

Visita als malalts

Un grup de persones visiten els malalts de la parròquia. Els mossens i les germanes Vedrunes porten la comunió a qui ho demana.

És bo demanar el sagrament de la Unció dels Malalts.

Junta del Monestir

Té la funció de vetllar pel manteniment i conservació del Monestir en allò material per tal que aquest pugui exercir la seva funció de lloc de culte i de pregària. Procura també per l’adequat entorn exterior del conjunt monumental.

Promou els seus valors espirituals en la seva triple vessant religiosa, cultural i social. Constituïda per diferents vocals, és presidida pel Rector.

Publicacions

Càritas

Per a atendre les necessitats amb més eficàcia, la Junta de Càritas coordina, en nom de tota la parròquia, els ajuts de tots els col·laboradors. S’organitza el treball en equip, amb divisió d’àrees i tasques. Es procura una atenció integral de les persones.

Càritas es finança amb les col·lectes al Monestir, donatius i campanyes puntuals.

Activitats: atenció personalitzada de les necessitats, microcrèdits, recollida de roba (conveni amb Roba Amiga d’Olot), alimentació, voluntariat a la Residència Emma.

Horari d’atenció:
Dilluns de 12 a 1 del migdia.
Primer dilluns de mes de 7 a 8 del vespre.

Mans Unides i solidaritat internacional

Vetlla per la solidaritat a nivell internacional, gràcies a campanyes concretes com la Campanya contra la Fam (2n diumenge de febrer) o la distribució de la Llàntia Solidària (Nadal), organitzades per Mans Unides (ONG de l’Església per a la promoció i desenvolupament de països en via de desenvolupament) o bé mitjançant campanyes vinculades a missioners, com el Concert de Nadal.

Centre Catòlic

Fundat l’any 1888, procura una educació, especialment en el lleure, seguint l’humanisme cristià.

Les instal·lacions del Centre Catòlic estan obertes a l’ús del poble

L’escola de teatre vol educar els infants i joves en el teatre. Anualment ofereix diferents produccions teatrals.

Voluntaris del Full

Setmanalment reparteixen el Full parroquial a les famílies subscriptores

Caramelles

Grup d’infants que canten la Pasqua al monestir i pels carrers de la vila. Els assajos són uns mesos abans. A final de curs fan una sortida lúdica.

Cor parroquial

Ajuden la celebració eucarística amb el cant

La residència Emma

El Rector de la parròquia és membre del patronat de la Fundació Emma, residència per a gent gran iniciada per les germanes Serventes de la Passió.


Notícies

INGENT RESTAURACIÓ DE 40 VOLUMS DEL S.XV

Un total de quaranta llibres de l’Arxiu del Monestir de Sant Joan de les Abadesses sofreixen un greu procés de desintegració. Cal actuar amb urgència per evitar la pèrdua definitiva de la seva informació.   Quina és la situació dels…

Més notícies del monestir

CONCERT SOLIDARI: DIUMENGE 14 DESEMBRE

LLOC: MONESTIR DE SANT JOAN DE LES ABADESSES DIA: DIUMENGE 14 DE DESEMBRE HORA: A LES 17H INTÈRPRET: ORQUESTRA ADAGIO TOTS ELS BENEFICIS ANIRAN A CÀRITAS PARROQUIAL DE SANT JOAN DE LES ABADESSES

Més notícies de la parròquia